Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 2013: Από που και πως θα πάρετε τα λεφτά

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 2013: Από που και πως θα πάρετε τα λεφτά


ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 2013: Από που και πως θα πάρετε τα λεφτά

Πλέον το ποσό των 1.000 ευρώ θα κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό των φοιτητών από τις κατά τόπους Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου (Υ.Δ.Ε.) οι οποίες θα παραλαμβάνουν τα δικαιολογητικά και τις αιτήσεις των δικαιούχων από τη Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας του εκπαιδευτικού ιδρύματος στο οποίο είναι εγγεγραμμένος ο φοιτητής.
ΠΩΣ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ
Ωστόσο τα δικαιολογητικά που πρέπει να συγκεντρώσουν και να υποβάλουν οι φοιτητές είναι αρκετά και χρόνος για την υποβολή τους είναι η 31η Μαρτίου. Πάντως μέχρι να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ οι φοιτητές δεν μπορούν να ξεκινήσουν τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

Με κοινή υπουργική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και του υπουργού Παιδείας κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου που πρόκειται σύντομα να δημοσιευθεί στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως για να ισχύσει, καθορίζεται η διαδικασία και τα δικαιολογητικά για την πληρωμή του στεγαστικού επιδόματος φοιτητών.

Αλλάζουν όλα από εφέτος στη διαδικασία χορήγησης του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος των 1.000 ευρώ και αυτό γιατί πλέον δεν θα χορηγείται από τις εφορίες. Επίσης, οι φοιτητές ότι δικαιολογητικά είναι να καταθέσουν αυτό θα το πράξουν στις Διευθύνσεις Φοιτητικής Μέριμνας που βρίσκονται στα ΑΕΙ και ΤΕΙ που σπουδάζουν.

like