Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013

Σουλειμάν ο μεγαλοπρεπής: Δείτε τα επόμενα επεισόδια


Σουλειμάν ο μεγαλοπρεπής: Δείτε τα επόμενα επεισόδια

Η Μαχιντεβράν και ο ηγεμόνας Μουσταφά σκοπεύουν να εκδικηθούν τη Χουρέμ.
Η Βαλιντέ αφού μαθαίνει για τη σχέση του Ιμπραήμ και της Νιγκιάρ το λέει στον Σουλεϊμάν.
Η Βαλιντέ τώρα δεν μπορεί να κρύψει την οργή της απέναντι στη Νιγκιάρ. Η Χουρέμ παίρνει τον δρόμο για να σώσει τους ηγεμόνες της.Στα επεισόδια που ακολουθούν, η σχέση του Ιμπραήμ με τη Νιγκιάρ γίνεται γνωστή στη Βαλιντέ. Αμέσως αυτή ζητάει να δει τον Σουλεϊμάν, ο οποίος δεν είναι στο Παλάτι. Ωστόσο, εκείνη ζητάει την άμεση επιστροφή του. Ταυτόχρονα, η Βασιλομήτωρ θέλει να δει και τη Νιγκιάρ. Εκείνη δεν προλαβαίνει να μπει στο δωμάτιό της και η Βαλιντέ τη χαστουκίζει με δύναμη, ρίχνοντάς την κάτω. Της αποκαλύπτει ότι έμαθε τα πάντα για τη σχέση της με τον Ιμπραήμ και αναρωτιέται πώς το έκανε αυτό στην Χατιτζέ.Η Νιγκιάρ προσπαθεί να δικαιολογηθεί αλλά η Βαλιντέ εκνευρισμένη της λέει πως η τιμωρία της θα πρέπει να είναι αποκεφαλισμός. Η Νιγκιάρ γονατίζει μπροστά της και την εκλιπαρεί να λυπηθεί αυτή και το παιδί που κουβαλάει στα σπλάχνα της. Τότε η Βαλιντέ ζητάει από τον Σουμπούλ να την κλειδώσει, γεγονός που προκαλεί την έκπληξή του.Την ίδια στιγμή, Ιμπραήμ και Χατιτζέ περνούν όμορφες στιγμές μαζί, γεγονός που δίνει μια ψευδαίσθηση αισιοδοξίας στη Χατιτζέ. Όταν στο Παλάτι ενημερώνονται ότι ο Σουλτάνος επιστρέφει πίσω μετά από απαίτηση της Βαλιντέ, δημιουργείται σούσουρο.Η Βαλιντέ σωριάζεται στην αγκαλιά του Σουλεϊμάν
Στο δρόμο για τα διαμερίσματα του Σουλεϊμάν η Βαλιντέ νιώθει τις πρώτες ενοχλήσεις. Μόνο στη σκέψη αυτού που θα συμβεί στο γιο της μόλις μάθει για τον Ιμπραήμ και τη Νιγκιάρ αλλά και για την αντίδραση της Χατιτζέ, αρχίζει να μην αισθάνεται καθόλου καλά. Την ίδια στιγμή ο Σουλεϊμάν βρίσκεται μαζί με το Ιμπραήμ και αναρωτιέται γιατί τον θέλει η μητέρα του. Στο νου του βάζει το χαρέμι, αλλά ο Ιμπραήμ δηλώνει ότι δεν έχει συμβεί τίποτε να δικαιολογεί την επιμονή της.Όταν η Βαλιντέ μπαίνει μέσα στο δωμάτιο και αντικρίζει τον Ιμπραήμ, τα χάνει. Τον καρφώνει με το βλέμμα της, γεγονός που δεν περνάει απαρατήρητο από τον Σουλεϊμάν. Όταν μένουν μόνοι η Βασιλομήτωρ αρχίζει να του μιλά, αλλά δεν προλαβαίνει να του πει πολλά επειδή χάνει τις αισθήσεις της και σωριάζεται στην αγκαλιά του γιου της. Ο Σουλεϊμάν τα χάνει, πανικόβλητος φωνάζει να καλέσουν το γιατρό και παρακαλεί τον Αλλάχ να την προστατέψει. Την ίδια στιγμή, η Βαλιντέ μισολιπόθυμη αναπολεί τα νιάτα της και τη γνωριμία της με τον Σελίμ. Θυμάται που τον γνώρισε όταν ήταν 15 ετών και το παιδί που έχασε. Η γιατρός λέει στον Σουλτάνο ότι η κατάστασή της είναι πολύ σοβαρή.Ταυτοχρόνως ο Ιμπραήμ καταλαβαίνει ότι η Βαλιντέ έμαθε τα πάντα για τη σχέση του με τη Νιγκιάρ, αλλά δεν ξέρει τι να κάνει. Το πρώτο που σκέφτεται είναι να απομακρύνει τη Νιγκιάρ, αλλά.Όταν ο Σουλεϊμάν αντικρίζει τη μητέρα του στο κρεβάτι αναπολεί τη νεαρή ηλικία του, τότε που τον έσωσε από το θάνατο όταν ο πατέρας του, ο Σελίμ, του έστειλε δώρο ένα καφτάνι ποτισμένο με δηλητήριο.

Το όνειρο του Σουλεϊμάν και ο θάνατος!
Όταν κάποια στιγμή η Βαλιντέ ανοίγει τα μάτια της, το νέο διαδίδεται πολύ γρήγορα στο Παλάτι και η Νιγκιάρ τρέχει να μαζέψει τα πράγματά της για να μην τη δει εκεί. Δυστυχώς η Βαλιντέ μένει παράλυτη μετά το εγκεφαλικό και δεν μπορεί να μιλήσει, παρά μόνο να κουνά τα μάτια της. Ο Σουλεϊμάν για λίγο ανακτά την αισιοδοξία του όσο αφορά στην υγεία της Βαλιντέ του, αλλά ένα όνειρο τον ταράζει. Ρακένδυτος συναντά στην αγορά τον μάντη φίλο του και του ζητά να του εξηγήσει το όνειρο. Εκείνος όταν ακούει για το ποτάμι με το νερό και το άσπρο άλογο του πατέρα του Σουλτάνου, του λέει ότι το όνειρο είναι ευχάριστο. Όταν, όμως, ο Σουλεϊμάν του λέει ότι ξαφνικά σκοτείνιασε ο ουρανός και νύχτωσε απότομα νύχτα και ξέσπασε καταιγίδα, ο φίλος του αμέσως μελαγχολεί σαν να μην θέλει να του πει την αλήθεια. Τότε ο Σουλεϊμάν καταλαβαίνει ότι θα είναι άσχημα τα νέα για τη Βαλιντέ...Η Χουρρέμ έχει μάθει τα πάντα για τη σχέση του Ιμπραήμ με τη Νιγκιάρ, και εκνευρισμένη που δεν ανέλαβε αυτή το χαρέμι αλλά η Μαχιντεβράν πηγαίνει να δει μόνη της τη Βαλιντέ.Στο σύντομο μονόλογο που έχει μαζί της, αφού η Βαλιντέ δεν μπορεί να μιλήσει, της λέει ότι πάντοτε τη θαύμαζε και τη ζήλευε για την εξυπνάδα, τη δύναμη, την ομορφιά και την ακεραιότητά της. Ήθελε να γίνουν μια μεγάλη ευτυχισμένη οικογένεια. Αλλά δεν σεβάστηκε ποτέ την αγάπη του γιου της για εκείνη.Την πολέμησε, μολονότι ήξερε ότι ήταν ο μόνος λόγος ύπαρξής της. Αντίθετα, αγάπησε τον γαμπρό της Ιμπραήμ, που τώρα έχει απατήσει τη Χατιτζέ με τη Νιγκιάρ και περιμένει παιδί από την ερωμένη του.Σύντομα όμως, συνεχίζει, θα τα μάθει όλα η Χατιτζέ και θα ξεσκεπαστεί ο Ιμπραήμ. Οι τελευταίες αυτές λέξεις λειτουργούν σαν μαχαίρι που το μπήγει στην καρδιά της η Χουρρέμ.Η Βαλιντέ προσπαθεί να της κάνει νόημα με τα μάτια να μην πει τίποτα στην κόρη της, αλλά η Χουρρέμ κάνει ότι δεν βλέπει. Φεύγει από το δωμάτιο, και τη στιγμή που ανοίγει την πόρτα να βγει από τα διάδρομο η Βαλιντέ ξεψυχά.Όταν ο Σουλτάνος ενημερώνεται για αυτό το δυσάρεστο γεγονός, το πρώτο που κάνει είναι να πάει στο δωμάτιό του και να αποχωριστεί τα κοσμήματά του. Ο θάνατος της Βαλιντέ γίνεται η αιτία πένθους όλης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Όλη η δυναστεία είναι πενθεί. Η Βαλιντέ αποχαιρετά οριστικά το Παλάτι με μια μεγαλοπρεπή τελετή. Ο Σουλεϊμάν είναι συντετριμμένος από το θάνατο της μητέρας του και η θλίψη θα τον βασανίζει για πολλά πολλά χρόνια!
Διαβάστε περισσότερα στο TiVi Σίριαλ που κυκλοφορεί!

like