Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Πανελλήνιες 2013 Βάσεις: πρώτες εκτιμήσεις από βαθμολόγηση της Έκθεσης




Πανελλήνιες 2013 Βάσεις: πρώτες εκτιμήσεις από βαθμολόγηση της Έκθεσης 


Πώς εξελίσσεται η βαθμολόγηση της Νεοελληνικής Γλώσσας-Έκθεσης και τι λένε οι πρώτες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2013;



Σε εξέλιξη βρίσκεται η βαθμολόγηση του πρώτου μαθήματος στις Πανελλήνιες 2013, της Νεοελληνικής Γλώσσας και Έκθεσης. Τι λένε οι πρώτες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2013;

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από τα βαθμολογικά κέντρα, ο μέτρια διαβασμένος μαθητής γράφει καλά στην Έκθεση, ενώ ο καλά προετοιμασμένος μαθητής καθ” όλη τη διάρκεια της χρονιάς γράφει για άριστα. Τα πρώτα δεδομένα κάνουν λόγο για καλές επιδόσεις στην έκθεση, κάτι που πιθανό να προκαλέισει άνοδο στις βάσεις 2013.

Οι καθηγητές-βαθμολογητές χαρακτηρίζουν εύκολα και βατά τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Όπως λένε, πρώτη φορά μπαίνουν υποερωτήματα, κάτι που είναι προς διευκόλυνση του υποψηφίου. Όλες οι ερωτήσεις και τα υποθέματα ήταν εντός της διδαχθείσας ύλης με ξεκάθαρα ζητούμενα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις 2013, λόγω της μείωσης των εισακτέων, αλλά και λόγων των καλών επιδόσεων στην έκθεση, οι σχολές στις οποίες θα ανέβουν οι βάσεις είναι οι εξής: Νομικές Σχολές, αρκετές Ιατρικές, τμήματα Φιλολογίας, Φιλοσοφίας, Κοινωνιολογίας, Μαθηματικών, Φυσικής κ.λ.π.

Αντίθετα, περισσότερους φοιτητές θα απορροφήσουν τμήματα Ψυχολογίας, Χημείας, Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής και αρκετά Πολυτεχνικά, όπως Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και Πολιτικών Μηχανικών, οπότε εκεί με δεδομένο τις καλές επιδόσεις στην έκθεση, αναμένεται σταθερότητα στις βάσεις 2013.

Σημειώνεται πως το πεδίο που θα επιλέξουν οι υποψήφιοι στις πανελλαδικές 2013 θα παίξει σημαντικό ρόλο για μία θέση στα πανεπιστήμια και τα τεχνολογικά ιδρύματα. Σταθερότητα στις βάσεις 2013 αναμένεται στα τμήματα που ανήκουν στο 2ο, το 4ο και το 5ο επιστημονικό πεδίο, καθώς ο συνολικός αριθμός εισαχθέντων αυξάνεται θεαματικά.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις 2013 λένε αντίθετα οτι «άτυχοι» θα είναι οι υποψήφιοι που θα επιλέξουν το 1ο πεδίο (Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών) στο οποίο θα γίνει πραγματική «σφαγή». Οι θέσεις που προβλέπονται είναι πολύ λιγότερες σε σχέση με πέρυσι και αν συνυπολογίσουμε τα σχετικά εύκολα θέματα στην έκθεση, η άνοδος στις βάσεις 2013 φαίνεται πολύ πιθανή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2013.

like