Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Θα δούμε πτώση στις Βάσεις 2013

Βάσεις 2013: Θα δούμε πτώση

Με δυσκολία συναντούν άριστα γραπτά οι βαθμολογητές των γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων. Αν και είναι αρκετά νωρίς για την έκδοση ασφαλών συμπερασμάτων, όλα δείχνουν ότι η απόδοση της πλειοψηφίας των υποψηφίων θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Γεγονός που προμηνύει μία κάποια πτώση των βάσεων, η οποία βέβαια θα εξαρτηθεί από τη ζήτηση που θα υπάρξει αλλά και τον αριθμό εισακτέων της κάθε σχολής. Αριθμός που για πρώτη δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.

«Καθοριστικό ρόλο για τη διαμόρφωση των βάσεων θα παίξουν οι προτιμήσεις των μαθητών. Πιστεύω ότι στις περιζήτητες σχολές δεν θα υπάρξουν μεγάλες διαφοροποιήσεις» ανέφερε στην «Π» ο Αθανάσιος Σπίνος, φιλόλογος και βαθμολογητής.


Η πρώτη εικόνα που φτάνει από τα βαθμολογικά κέντρα φαίνεται να επιβεβαιώνει τις αρχικές εκτιμήσεις για χαμηλή απόδοση των υποψηφίων. «Για παράδειγμα, στο μάθημα της Εκθεσης, δεν έχουμε εύκολα άριστα γραπτά παρ' ότι το κείμενο του Γραμματικάκη ήταν ευκολονόητο. Οι μαθητές δυσκολεύτηκαν. Αντιλαμβάνεστε ποια θα είναι η απόδοση στα άλλα μαθήματα, Φυσική, Μαθηματικά, Αρχαία, όπου τα θέματα ήταν αυξημένης δυσκολίας».

like